¨

Juridisk Udvikling

Seneste juridiske udviklinger vedrørende erhvervelse af tyrkisk statsborgerskab gennem investering (denne artikel er baseret på ændringerne anført i det nummererede cirkulære 2019/5 til implementering af lov om tyrkisk statsborgerskab)

 

Fra 01.02.2023 er ændringer vedrørende implementeringen af tyrkisk statsborgerskabslov anført nedenfor.

 

  1. Ændringer vedrørende foreløbige salgskontrakter

Fra 01.02.2023 skal alle ejendomme købt med den hensigt at erhverve tyrkisk statsborgerskab være opført under en enkelt foreløbig salgskontrakt. Selv hvis den samlede sum er over 400.000 US Dollars, vil flere ejendomme, der er opført under mere end én enkelt kontrakt, være ineffektive med hensyn til erhvervelse af tyrkisk statsborgerskab.

 

  1. Ændringer vedrørende fælleseje af ejendomme

Køb af en andel af en fast ejendom gælder ikke for erhvervelse af tyrkisk statsborgerskab. Kun én person (inklusive hans/hendes ægtefælle og børn under 18 år) pr. ejendom er berettiget til at ansøge om tyrkisk statsborgerskab.

For eksempel: To personer kan ikke ansøge om tyrkisk statsborgerskab med fælleseje af en ejendom, selvom ejendommen er mere værd end 800.000 US Dollars. Kun én person og hans/hendes nævnte familie er berettiget til at ansøge om tyrkisk statsborgerskab.

  1. Ændringer vedrørende valutakøbsbeviset (dette dokument er købt via tyrkiske banker)

Valutakøbsbeviset, der leveres sammen med den foreløbige salgskontrakt, skal være købt senest på kontraktens underskriftsdato. Med andre ord er et Valutakøbsbevis dateret efter kontraktdatoen ugyldigt.

 

  1. Andre større udviklinger
  • Sikkerhedsforanstaltninger, som banker tilbyder i forbindelse med betaling af ejendomskøb, finder anvendelse. Så købere kan vælge at drage fordel af disse sikkerhedsforanstaltninger uden at bekymre sig om, at det påvirker deres chance for at få tyrkisk statsborgerskab.
  • Enhver brugt ejendom solgt inden for de sidste 3 år til en tyrkisk statsborger (eller virksomhed) skal ikke være genstand for en foreløbig salgskontrakt (eller en almindelig salgskontrakt) med det formål at erhverve tyrkisk statsborgerskab.

    For eksempel: En villa blev solgt til en tyrkisk statsborger i juni 2021. En udenlandsk statsborger skal vente til juni 2024 med at købe denne villa med den hensigt at få tyrkisk statsborgerskab.

 

Denne artikel er skrevet af
Hazal Joyce Marlborough Özden
Juridisk rådgiver og ejendomsmægler
Hos Oasis Estate